Deze gember kombucha cocktail is gewoon een klassieker. Niet alleen superlekker, maar ook best wel gezond. Binnen de traditionele genezingsmethoden wordt gember al lange tijd gebruikt voor zijn geneeskrachtige eigenschappen. Want onderzoekers hebben ontdekt dat gember ontstekingsremmende bestanddelen bevat.
De munt geeft een frisse nasmaak. Super lekker dus. Hier volgt de receptuur voor een heerlijke gember kombucha & granaatappel cocktail.
“My mind may be sober, but my confidence is high!”
―
De reden dat onze kombucha zich zo goed voor deze cocktail leent, is omdat deze vrij droog is. Daarmee gaat het goed samen met zoete ingrediënten. De zoetzuur verhouding blijft zo dus in balans. Vertrouw bij het mixen altijd op je smaakpapillen. Zoet, zuur, bitter en soms ook zout moeten in balans zijn. Een cocktail heeft altijd iets zuurs en altijd iets zoets nodig. Met de andere variabelen kun je experimenteren.
Waarom wij kombucha brouwen? Vooral omdat wij het zo ongelofelijk lekker vinden. Het is onze missie om een drankje te ontwikkelen dat niet onderdoet aan een goed glas wijn en dat frisdrank overtreft. En dat lukt ons aardig. Op het terras, na het sporten of thuis met vrienden. Met Louter Kombucha serveer je iets speciaals.
“It is better to risk starving to death then surrender. If you give up on your dreams, what’s left?”
―
Ingrediënten
Voor de inhoud:
- 100ml granaatappelsap
- 1 limoen geperst
- 300ml GEMBERTJE – Gember en Munt (12st)
- 1 eetlepel verse gember
- 1 eetlepel honing
- Granaatappelpitjes (zongerijpt of vers) voor garnituur
- Limoen voor garnituur
Verder zijn benodigd:
- Cocktail shaker
- Spierballen
- Mooi glaswerk
Stappenplan
Deze cocktail is eenvoudig te maken. Na het persen van de limoen en raspen van de gember zitten de meeste werkzaamheden er al op. Hierna volgen de volgende basisstappen:
1: Doe alle ingrediënten, behalve de kombucha en garnituur, in een cocktailshaker. Schud 15 seconden zonder ijs.
2: Voeg ijs toe aan de cocktailshaker en schud opnieuw gedurende 30 seconden.
3: Verdeel de inhoud van de shaker over 4 glazen van 100cc.
4: Vul de rest van het glas af met Louter Kombucha Gembertje.
5: Voeg de garnituur toe.
Et voila. Op deze Gember kombucha & granaatappel cocktail ga je echt wel lekker vanavond.
Santé!