Liefkozen kombucha
Onze nieuwe smaak Liefkozen gaat erg lekker gepaard met fine dining. Even een avondje alcoholvrij? Dan is deze mousserende kombucha met rozen en hibiscus de perfecte non-alcoholische drank voor bij een bijzondere maaltijd. Drink je hem puur? Schenk deze dan in een wijnglas. Zo doe je dus gewoon lekker mee met de rest, maar ben je morgen wel fit! In deze blog geven wij jou een goed recept voor een heerlijke rose kombucha sour.

“It’s a great advantage not to drink among hard drinking people.”
―
Onze kombucha wordt met liefde en toewijding gebrouwen, op traditionele wijze maar met moderne receptuur. De gebruikte theesoorten zijn van premium kwaliteit. Andere toevoegingen, zoals gember en rode biet, worden als hele groenten en fruit ingekocht. Deze worden op locatie verwerkt tot sappen, die vervolgens worden toegevoegd aan onze brouw. Wij nemen dus geen short-cuts.

Hoe shake je dit?
Deze rose kombucha sour is alcohol vrij, waanzinnig lekker en geïnspireerd op de befaamde ‘Pisco Sour’. Want door de “dry shake” krijg je het beste eiwitschuim. Barmannen voegen sinds jaar en dag eiwitten toe aan cocktails. Het zorgt voor een schuimige textuur aan de bovenkant van het glas. Waardoor iedere slok een romige en rijke smaak krijgt. Het beste eiwitschuim bereik je door de “dry shake”. Dit is hoe het werkt:
“Your best days are ahead of you. The movie starts when the guy gets sober and puts his life back together; it doesn’t end there.”
―
De eerste shake zonder ijs zorgt ervoor dat het eiwit in het ei begint te schuimen. Want door de afwezigheid van ijs blijft het eiwit onverdund. De tweede shake met ijs koelt de drank en versterkt het schuim. Zeef de drank tijdens het overhevelen naar het glas en je krijgt een dikke, witte en schuimige laag.

Ingrediënten
Voor de inhoud:
- 10ml limoensap
- 15ml grapefruitsap
- 10ml suikerwater
- 100ml LIEFKOZEN – Rozen en Hibiscus (12st)
- Eiwit van een half ei
- 3 ijsblokjes
Verder zijn benodigd:
- Cocktail shaker
- Spierballen
- Mooi glaswerk
Stappenplan
Deze rose kombucha sour is snel en gemakkelijk te maken. Je hoeft alleen de limoen en grapefruit uit te persen en het eiwit te scheiden. Dat was al het meeste werk. Daarop volgen de volgende basisstappen:
Stap 1: Doe alles behalve de kombucha in een cocktailshaker. Schud 15 seconden zonder ijs.
Stap 2: Voeg ijs toe aan de cocktailshaker en schud opnieuw gedurende 30 seconden.
Stap 3: Voeg de kombucha toe en shake zachtjes één of twee keer. Wees voorzichtig. Want shaken en koolzuur gaan niet goed samen. Zeef in een glas en garneer.
Et voila. Van deze sour mag u zeker wel een avondje genieten in overmaat.
Santé!
Ga het zeer snel proberen te maken.