Liefkozen Reinoud Smits Louter Kombucha

Het begin

Door mijn carrière als zeeman ben ik door de jaren heen in contact gekomen met bijzondere producten en gerechten. Kombucha was voor mij liefde bij het eerste slokje.

Daaruit kwam een wens om dat moment van toen na te jagen en begon ik in november 2020 met brouwen voor mijzelf. Eén liter werd twee, twee werd vijf en intussen hebben wij in Zuid-Limburg een commerciële brouwerij actief met landelijke dekking van ons product.

Onze drank wordt met liefde en toewijding gebrouwen. Wij doen hard ons best om de mooiste en lekkerste kombucha van Nederland te brouwen. Om te bewijzen dat tegenslagen overwonnen kunnen worden, maar ook omdat het zo’n bijzonder product is.

Louter Kombucha Gembertje bietje fis original hopwaards

Over kombucha

Louter Kombucha is een gebrouwen dorstlesser. Het is gemaakt van thee, suiker, goede bacteriën en gisten. Vanwege zijn complexe aromatische smaken is dit brouwsel de overtreffende trap van frisdrank.

Na het zetten van een mild zoete thee verandert het drankje met de hulp van een SCOBY (symbiose van gisten en bacteriën) in Louter Kombucha.

Het brouwproces duurt ongeveer zes weken. De suikers en thee bestanddelen worden dan omgezet in verschillende zuren, vitamines en enkele enzymen.

Louter Kombucha is lichtzoet, gemiddeld zuur en koolzuurhoudend. Daarmee is het een heerlijk en natuurlijk alternatief voor frisdrank.

Onze thee is:

– In kleine batches geproduceerd.
– Volgens traditionele methode gebrouwen.
– Waanzinnig lekker!

Louter Kombucha Gembertje

Onze missie

Tijdens een moeilijke tijd in mijn leven kwam een potje kombucha op mijn pad. Ik zag deze bij een vriendin in de koelkast staan en vroeg haar of ik het potje mocht lenen om te brouwen. Eigenlijk gewoon voor mijzelf. Maar ik werd er zo hard door vastgegrepen dat het al snel een product werd. Het werd voor mij de kans om het roer om te gooien, mijn carrière als zeeman achter mij te laten en zelf te gaan ondernemen.

Het ontvangst door lokale ondernemers was hartelijk. Tot op de dag van vandaag groeit Louter Kombucha voort. Onze missie is om heel Nederland aan de kombucha te krijgen en dan het liefst natuurlijk Louter Kombucha. Want het leven opent kansen voor je. Je kunt ze pakken of je blijft bang om ze te nemen.

Wij zijn het waard, beloofd!